Μελέτες

Η κατασκευή των κουφωμάτων σε μία νέα κατοικία, είναι μία από τις βασικότερες εργασίες του συνόλου των διεργασιών που απαιτούνται σε μία οικοδομή και συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση της όλης αισθητικής του κτιρίου. Παράλληλα, συμμετέχουν με ένα μεγάλο ποσοστό στο συνολικό προϋπολογισμό της αποπεράτωσης των οικοδομικών εργασιών και οι τελικές αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι καθοριστικές για μία περίοδο 20-25 ετών (μέσος χρονικός ορίζοντας της ζωής ενός κουφώματος μέχρι την αντικατάστασή του) της διαμόρφωσης των συνθηκών διαβίωσης εντός του χώρου, αλλά και για την λειτουργικότητα και χρηστικότητα χωρίς προβλήματα των ιδίων των κουφωμάτων σε όλη την περίοδο χρήσης τους. Έτσι λοιπόν, χρειάζεται να πάρετε τις σωστές και τις κατάλληλες αποφάσεις πριν παραγγείλετε τα κουφώματά σας.

Πολύ συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο να επιλέγεται ο τύπος των κουφωμάτων όταν πλέον τα κτισίματα έχουν ολοκληρωθεί και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής καθώς συζητεί με τον κατασκευαστή, διαπιστώνει ότι πολλά πράγματα δεν είναι όπως τα είχε υπολογίσει. Ορισμένες σημαντικές από τις αποφάσεις αυτές θα πρέπει να παρθούν πριν από την έναρξη των χτισιμάτων, ή και ακόμα σε συνεργασία με τον μηχανικό σας και τον αρχιτέκτονά σας κατά την εκπόνηση της μελέτης των σχεδίων των χώρων σας. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε καταλήξει στην απόφαση για το είδος των κουφωμάτων σας και η επιλογή αυτή θα πρέπει να είναι ανάλογη με τις ιδιαιτερότητες και τον τύπο της οικοδομής, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο τόπο, αλλά και τυχόν δεσμεύσεις και περιορισμοί που επιβάλλουν πολεοδομικοί κανονισμοί της περιοχής.

Για την αποτελεσματική χρήση και λειτουργικότητα των κουφωμάτων σας, θα πρέπει εκ των προτέρων να αποφασιστούν τα ιδανικά ανοίγματα. Αφού πρώτα έχετε καταλήξει στον τύπο των κουφωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει – πάντα σε συνεργασία με τον μηχανικό σας – να καθορίσετε και τις διαστάσεις των απαιτούμενων ανοιγμάτων που θα ληφθούν υπόψη κατά την διάρκεια των χτισιμάτων. Με τον όρο «άνοιγμα», εννοούμε το χώρο που θα τοποθετηθεί το κούφωμα και οι διαστάσεις προτείνονται χωρίς να έχει γίνει η διαμόρφωση και η τοποθέτηση των μαρμάρων (κατωκασίων).

α) Ύψος: Εδώ, επειδή παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα, θα πρέπει να δοθεί πολύ προσοχή. Για να μην γίνουν τα κουφώματα «κοντά» θα πρέπει το ελάχιστο ύψος στην κατασκευή να είναι:

Κουφώματα με ρολά: για παράθυρα 150 εκατοστά, για πόρτες 240 εκατοστά.
Κουφώματα με παντζούρια: για παράθυρα 135 εκατοστά, για πόρτες 230 εκατοστά.
Κουφώματα τοξωτά: για παράθυρα 145 εκατοστά, για πόρτες 265 εκατοστά.
β) Πλάτος: Σαν ελάχιστες διαστάσεις για το πλάτος των κουφωμάτων προτείνονται:

Πόρτες ανοιγόμενες: μονόφυλλες 85 εκατοστά, δίφυλλες 135 εκατοστά.
Πόρτες συρόμενες χωνευτές στο τοίχο: μονόφυλλες 100 εκατοστά, δίφυλλες 140 εκατοστά.
Πόρτες επάλληλες: 150 εκατοστά.
Παράθυρα ανοιγόμενα: μονόφυλλα 60 εκατοστά, δίφυλλα 125 εκατοστά.
Παράθυρα συρόμενα χωνευτά: μονόφυλλα 90 εκατοστά, δίφυλλα 130 εκατοστά.
Παράθυρα επάλληλα: 135 εκατοστά.
Κεντρική είσοδος: 110 εκατοστά, ή 140 εκατοστά αν επιθυμείτε δίπλα της να υπάρχει σταθερό.
Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το πλάτος των ανοιγμάτων, όταν πρόκειται για ανοιγόμενα κουφώματα. Αν επιλέξετε διαστάσεις μεγαλύτερες από τις προτεινόμενες για να έχετε περισσότερο φως στον χώρο σας, αυτό ίσως σας δημιουργήσει προβλήματα λειτουργικότητας και χρηστικότητας των φύλλων των κουφωμάτων κατά το άνοιγμά τους. Το πρόβλημα αυτό φυσικά δεν εμφανίζεται στα συρόμενα κουφώματα.

Αν επιλέξετε συρόμενα χωνευτά στον τοίχο κουφώματα, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον κατασκευαστή του κουφώματος για τον χώρο που θα αφήσει ο χτίστης και οποίος ποικίλει από 14-19 εκατοστά, αναλόγως αν θα χρησιμοποιήσετε αντικωνωπική προστασία ή όχι.

Κατασκευή Κουφωμάτων

Ακόμη και το καλύτερο σύστημα κουφωμάτων μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκές σε περίπτωση που η κατασκευή και η τοποθέτηση του, δε γίνουν σωστά. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η επιλογή του κατασκευαστή.Η 3Γ σας δίνει ορισμένες συμβουλές πριν επιλέξετε τον κατασκευαστή των κουφωμάτων σας.

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Εξοικονόμηστε ενέργεια, επωφεληθείτε απο το πρόγραμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Αναβαθμίστε αισθητικά τον χώρο σας!
Σήμερα τα σύγχρονα συστήματα αλουμινίου , απαντούν στις αυξημένες ανάγκες για εξοικονόμηση ενέργειας.
Ειδικευόμαστε στην αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων,με σύγχρονα, που αναβαθμίζουν την ενεργειακή απόδοση αλλά και την αισθητική του χώρου σας.
Η αντικατάσταση γίνεται προγραμματισμένα ,χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινότητα σας.
Με το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον», δίνεται η δυνατότητα στον ιδιώτη, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αλλά και με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, να αναβαθμίσει ενεργειακά το ακίνητό του, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής του.
Συνεργαζόμαστε με ολες τις τράπεζες για το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Επισκευές

Η συντήρηση στα κουφώματα αλουμινίου είναι κάτι που πολλοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Αυτό είναι λάθος γιατί οι πόρτες και τα παράθυρα ενός σπιτιού χρησιμοποιούνται καθημερινά και πολλές φορές όχι με τον σωστό τρόπο. Επίσης μην ξεχνάμε ότι αποτελούνται από κινούμενα μέρη και από εξαρτήματα που φέρουν φορτία, γι΄αυτό είναι λογικό να χρειάζονται συντήρηση ή ακόμα και επισκευή όπως κάθε αντικείμενο που βρίσκεται σε λειτουργία.

Η 3Γ Αφοί Γελαγώτη Ο.Ε. αναλαμβάνει την επισκευή των παλιών σας κουφωμάτων αλουμινίου. Με ένα μόνο τηλεφώνημα, συνεργείο από έμπειρους τεχνικούς επισκέπτεται τον χώρο σας, εκτιμά αν επισκευάζονται ή όχι τα παλιά σας κουφώματα και σας ενημερώνουν για τη διαδικασία και το κόστος της εργασίας. Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε είναι επώνυμα, πιστοποιημένα και έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας.

Επίσης αναλαμβάνουμε να επιδιορθώσουμε προβλήματα σε:
ιμάντες ρολλών που έχουν κοπεί
αντικατάσταση έδρανου κύλισης (ρουλεμαν) σε ρολλά όλων των τύπων.
μετατροπή και τοποθέτηση μοτέρ σε ρολλά που έχουν μανιβέλα ή ιμάντα
αντικατάσταση στα ροδάκια-ράουλα συρόμενων κουφωμάτων αλουμινίου που έχουν φθαρεί
αντικατάσταση σε κλειδαριές κουφωμάτων (δεν κλειδώνουν-κολλάνε)
επισκευές ανακλίσεων η τοποθέτηση νέας εφόσον προβλέπεται από τη σειρά αλουμινίου που έχετε
και…

συντήρηση και επισκευή σιτών παντός τύπου για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζουν!

Εγγύηση

εγγυηση

Η επιχείρηση μας σας γνωστοποιεί ότι για τα κουφώματα αλουμινίου παρέχονται οι παρακάτω εγγυήσεις :

Εγγύηση επτά (7) έτη για την ηλεκτροστατική βαφή των κουφωμάτων.
Εγγύηση πέντε (5) έτη υαλοπινάκων.
Εγγύηση επτά (7) έτη καλής λειτουργίας κουφωμάτων.
Εγγύηση επτά (7) έτη για τα μηχανικά μέρη
Εγγύηση επτά (7)έτη για τα ρολά –(5) έτη για τα μοτέρ των ρολών.
Η εταιρία στα παραπάνω χρονικά όρια της εγγυήσεως αναλαμβάνει την υποχρέωση αντικατάστασης κάθε ελαττωματικού κουφώματος και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του εφόσον η ζημία προέρχεται από την κατασκευή η την τοποθέτηση της και όχι από την κακή χρησιμοποίηση η μεταχείριση των κουφωμάτων από τον αγοραστή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

– Ο τακτικός καθαρισμός των βαμμένων προφίλ θα διατηρήσει τη βαφή σε ικανοποιητική κατάσταση.

– Ο καθαρισμός είναι αναγκαίος όταν οι επικαθήσεις σκόνης η άλλων ριπών είναι εμφανείς στην επιφάνιά τους και θα πρέπει να γίνεται με νερό και ελαφρύ απορρυπαντικό, το pH των οποίων θα πρέπει να είναι 5.5-8.

– Το περιοδικό καθάρισμα θα πρέπει να γίνεται με σφουγγάρι και νερό που περιέχει ουδέτερο διαβρεκτικό παράγοντα, ακολουθούμενο από ξέβγαλμα με καθαρό νερό.

– Τα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να μη προσβάλουν την επιφάνεια ούτε να αλλάζουν την εμφάνισή της.

Σκληρό σφουγγάρι σύρμα η διαλυτικά καθαριστικά βλάπτουν την εμφάνιση, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η περιοχή στην οποία βρίσκετε η οικοδομή.

– Ειδικά στις βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές η συχνότητα καθαρισμού πρέπει να είναι αντίστοιχη της συχνότητας επικάθισης των διαφόρων ρύπων ή αλάτων αντίστοιχα, λόγω της έντονης διαβρωτικής επίδρασής τους.

Επισημαίνεται ότι οικοδομικά αλκαλικά υλικά, όπως τσιμέντο, άσβεστος και γύψος, δεν θα πρέπει να μένουν προσκολλημένα στη βαφή.

– Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η επικόλληση διαφόρων μη εγκεκριμένων σελοτέιπ κατευθείαν στην βαφή.

– Το φιλμ προστασίας που τοποθετείται στο εργοστάσιο είναι κατάλληλο για χρήση. Προσοχή όμως: αμέσως μετά την τοποθέτηση του κουφώματος πρέπει να αφαιρείται , γιατί η έκθεση του στον ήλιο θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Η τήρηση όλων των παραπάνω καθώς και η λίπανση των μηχανικών μερών των κουφωμάτων υποχρεωτικά κάθε εξάμηνο και η ενημέρωση στην Εταιρία εντός δεκαπενθημέρου για κάθε βλάβη, θα βοηθήσουν να διατηρηθεί η αρχική στιλπνότητα της βαφής και να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα διάβρωσης.