Κατηγορίες ασφάλειας

diarixi αρχείο λήψηςΗ ALUMIL σχεδίασε και ανέπτυξε συστήματα με γνώμονα τη προηγμένη ασφάλεια, δίνοντας έτσι, έμφαση στην αποτελεσματικότερη προστασία της ανθρώπινης ακεραιότητας και της περιούσιας. Το αυξανόμενο ποσοστό των διαρρήξεων – ειδικά κατα την διάρκεια της ημέρας- επηρέασε αρκετά και τον τομέα των κατασκευών καθιστώντας την προστασία εναντι της διαρρηξης και του βανδαλισμού, ανάγκη των ημερών και όχι περιττή πολυτέλεια.
Οι κατηγορίες ασφαλείας προσδιορίζονται σύμφωνα με τον τύπο του διαρρήκτη και τη μέθοδο διάρρηξης και κυμαίνονται μεταξύ WK1 και WK3. Αναλυτικότερα:

1. Το WK 1 αναφέρεται στην αναμόχλευση του φύλλου:
  Με σωματική βία (κλωτσιές, σπρώξιμο, σήκωμα, τράβηγμα κ.λ.π)
  Χρόνος διάρρηξης λιγότερο απο 3 λεπτά.
2. Το WK 2 αναφέρεται στη διάρρηξη:
  Με απλά, μικρά εργαλεία όπως κατσαβίδια, τανάλιες.
  Χρόνος διάρρηξης κυμαίνεται απο 3 – 5 λεπτά.
3. Το WK 3 αναφέρεται στη διάρρηξη:
  Με μεγαλύτερα εργαλεία όπως κατσαβίδια, λοστό, σφήνα κτλ.
  Χρόνος διάρρηξης κυμαίνεται απο 5 – 20 λεπτά.

ROTO NT

Με βάση τα παραπάνω, ένα σύστημα με τη βασική ασφάλεια που είναι το στάνταρ στον περιμετρικό μηχανισμό μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι και WK 3, με ελάχιστο κόστος.
Όσον αφορά στο τζάμι, αυτό αυξάνεται ανάλογα με τη βαθμίδα ασφάλειας, γίνεται δηλαδή 2πλό, 3πλό, 4πλό, κ.λ.π.
Η αντοχή του τζαμιού είναι από τα βασικότερα συστατικά για τα επίπεδα ασφαλείας laminate, επένδυση με μεμβράνες για αντιβαλλιστική δράση, σε διάφορα επίπεδα.
Σε συνέχεια της αντιδιαρρηκτικής προστασίας και σε πιο ειδικές εφαρμογές συναντάμε ως απαίτηση τις αντιβαλλιστικές ή αλεξίσφαιρες κατασκευές. Η Alumil ανέπτυξε νέα συστήματα για εφαρμογή σε τράπεζες και καταστήματα, όπου απαιτείται υψηλή ασφάλεια.